barcelona, architectural, architecture-1868570.jpg

9 unieke tips voor activiteiten in barcelona


Activiteiten in Barcelona

Bij een stedentrip Barcelona denk je vast meteen aan een bezoek aan de Sagrada Familia. Logisch, maar Barcelona heeft zo veel meer te bieden. Heb je de standaard bezienswaardigheden al bezocht? Mooi, dan kun je de stad nu écht gaan ontdekken! En daar help ik je graag bij. Ik heb hier zelf een half jaartje gewoond, dus ik geef tips die bijna local waardig zijn. Lees verder en ontdek toffe activiteiten in Barcelona.

Activiteit #1: Bezoek het strand van Bogetell of Nova Icaria

Barcelona heeft haar populariteit grotendeels aan het strand te danken. Maar ga je in het hoogseizoen (en daarmee bedoel ik eigenlijk al van mei tot eind augustus) naar het strand? Dan is de kans groot dat het afgeladen vol is. Daarnaast loopt het strand bij Barceloneta in één keer heel diep af. Ook geen pretje. Maar wat nou als ik verklap dat nog geen kilometer verderop twee betere stranden liggen? Als je de boulevard afloopt – voorbij alle nachtclubs – loop je langzaam richting Bogatell Beach en Nova Icaria. Deze stranden zijn een stuk rustiger, het water is veel blauwer én het blijft ontzettend lang ondiep. 

Nova Icaria strand

Activiteit #2:  Ga naar het mooiste uitzichtpunt van Barcelona: Bunkers El Carmela

Dit is misschien wel de beste tip. Ga naar de Bunkers el Carmel. Dit is een plek, die ondertussen ook iets bekender begint te worden onder de toeristen. Maar over het algemeen zit je hier nog grotendeels tussen de locals. Heel veel Barcelonezen komen hier rond in de avonduren heen, om samen onder het genot van een biertje, wijntje en hapjes naar de geweldige zonsondergang te kijken. Je hebt uitzicht over de hele stad en geloof me: het is geweldig. 

*Funcfact: De bunkers dateren uit de Spaanse burgeroorlog. Ze werden gebruikt voor het opslaan van wapens. Sinds het einde van de oorlog, tot 1992 woonde hier de arme bevolking van de stad. In 2011 werden de bunkers weer opgegraven en opgeknapt. Sindsdien is het een hotspot van de lokale bevolking. 

Activiteiten Barcelona: Bunkers er Carmel

Activiteit #3: Ga naar Gracia

Gracia is van oorsprong een dorpje dat aan de stad grensde. Tegenwoordig vormt het een wijk van Barcelona, maar stiekem voelt het nog steeds als een dorpje. Je vind hier geen bijzondere bezienswaardigheden, waardoor er nauwelijks toeristen komen. Maar wat doe je dan in Gracia als er geen bezienswaardigheden zijn? De aparte winkeltjes en leuke restaurants bezoeken! Verder barst Gracia van de schattige pleinen met terrassen. In de avonden komt heel Barcelona hier samen om biertjes te drinken, muziek te luisteren en van het leven te genieten. Aanrader!

Activiteit #4: bezoek de leukste wijken

Naast Gracia zijn er nog heel wat andere leuke wijken in Barcelona te vinden.  De leukste wijken zijn Barrio Gotico, El Born en El Raval. Naar Barrio Gotico ga je voor de historie, de smalle straatjes, de sfeervolle barretjes en natuurlijk de winkels. Bezoek ook vooral de Kathedraal; een van de bekendste bezienswaardigheden van Barcelona. In deze gotische wijk ga je weer even terug in de tijd. 

El Born grenst aan Barrio Gotico en heeft hier dan ook best wel wat van weg. Hier maken historische gebouwen voornamelijk plaats voor hippe eet- en drinktentjes en trendy designer winkels. 

El Raval daarentegen, is dan weer de urban variant van El Born als je het mij vraagt. Deze wijk is een stuk rauwer. Hier kun je dan ook terecht voor alternatieve winkels waaronder heel veel vintage, vette streetart en het MACBA: the museum of contemporary art.  

Tip: heb je deze wijken al helemaal uitgekamd? Ga dan Poblenou, Sant Antoni en Poble Sec ontdekken. Deze wijken schijnen ook erg upcoming te zijn

Activiteit #5: Ga pincho-proeven bij Carrer de Blai 

Een van de beste activiteiten in Barcelona is gewoonweg eten en drinken. En dat kun je op Carrer de Blai, like nowhere else. Carrer de Blai is namelijk dé pincho straat van de stad. Voor degenen die hier niet bekend mee zijn: pinchos zijn tapas op broodjes. Dit zijn typisch Catelaanse tapas, die razend populair zijn in de Catelaanse hoofdstad. 

In en rondom Carrer de Blai liggen heel veel pinchobars, waar je voor een paar euro je buik rond eet. Mijn advies: probeer zo veel mogelijk en hop van de ene bar naar de andere. Combineer dit met een kan sangria en je avond kan niet meer stuk.

Carrer de Blai

Activiteit #6: Haal hapjes bij la Boqueria en ga picknikken 

In het kader van eten kunnen we La Boqueria natuurlijk niet overslaan. Dit is misschien wel een van de mooiste overdekte markten van Spanje. Helaas is het hier wel verschrikkelijk toeristisch. Ondanks de drukte is dit wel een van de highlights van Barcelona die je niet mag missen. Stel je hier van tevoren in op de drukte en zorg er voor dat je er niet te lang blijft, dan heb je nergens last van. Snuffel een beetje rond en haal heerlijke delicatessen zoals Spaanse hammetjes, calzones of gewoon lekker vers fruit. Als je dit vervolgens bij de Arc de Triomf of het aangrenzende Parc Ciatudella gaat opeten, sla je twee vliegen in één klap. Het is vanuit Boqueria een kleine 20 minuten lopen naar de triof en het park. Zo verbrand je alvast een tapasje, zie je veel moois onderweg en geniet je van je eten op een geweldige locatie. Je wordt vermaakt door muzikanten, sporters en andere mensen die gewoon lekker zitten te chillen. Een heerlijke vibe! 

Boulevard Barcelona

Activiteit #7: Techno festival: Brunch in the Park – Brunch in the City

De naam doet vermoeden dat het hier ook puur om eten gaat, maar niets is minder waar. Brunch in the Park en Brunch in the City zijn wekelijkse evenementen voor een hele brede doelgroep. Ik kende het zelf vooral als technofeest met elke week weer een geweldige line-up. Maar er zijn overdag ook heel veel activiteiten voor kinderen en families. Denk hierbij aan dingen als watersliden en zip-linen. 

Als je in de lente of zomer naar Barcelona gaat, is een bezoek aan dit festival wel een van de leukere activiteiten. Je omringt jezelf met locals en viert feest op een hele toffe locatie: bovenop Montjuic (Park) of bij Poble Espanyol (City).

Brunch in the park Barcelona

Activiteit #8: Bezoek Plaza Real

Een van de bekendste activiteiten in Barcelona is het bezoeken van Plaza de Cataluny . Gek genoeg bezoeken mensen Plaza Real veel minder snel. Onterecht als je het mij vraagt, want  Plaza Real is overduidelijk veel mooier. Kies een terrasje, neem plaats en geniet van de heerlijke sfeer.

Activiteit #9: Struin door Barceloneta 

De laatste in de categorie wijkjes die we net even apart behandelen, is Barceloneta. Dit is van oorsprong een arm visserwijkje, grenzend aan het strand. Tegenwoordig staat de wijk vooral bekend om het strand. Hier liggen heel veel hippe eettentjes, strandtenten en lokale tapas barrertjes met lage prijzen. Mijn tip: combineer een bezoek aan zee met een bezoek aan Barceloneta. Loop hier een beetje rond en je komt gegarandeerd leuke dingen tegen.

Bareloneta

Zoals je ziet is er dus meer dan genoeg te beleven in deze stad. Hopelijk helpt dit lijstje met activiteiten je goed op weg in Barcelona. 

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

Previous Story

Backpack route Vietnam in 3-4 weken

Next Story

Bezienswaardigheden in New York die niet wilt missen