Barcelona el o

5 keer de leukste restaurants in Barcelona

Barcelona, a hell of a town voor de echte foodies onder ons. Aan gezond eten kom je meestal niet toe. Maar tapas, pinchos en pan con tomate in overvloed. Toen ik zelf een half jaar in Barcelona studeerde, wilde ik alle leuke tentjes in Barcelona uitproberen. En dat vergt wat inspanning kan ik jullie vertellen. Barcelona stikt namelijk van de leuke restaurants. Welke dat dan zijn? Dat lees je hier!

El Xampanyet

El Xampanyet is met zekerheid een van de beste tapas restaurants van Barcelona. Hier eet je tapas, zoals je tapas hoort te eten. Ben je de eerste dag in Barcelona en snak je naar patatas bravas? Stel dan je verwachtingen maar alvast bij. Bij El Xampanyet krijg je namelijk aparte tapas en patatas bravas voldoet blijkbaar niet daaraan. Zelf was ik lichtelijk teleurgesteld toen ik dit ontdekte. Maar geloof me, deze teleurstelling verdween al gauw toen ik de calamaris proefde. Heerlijk! Ik raad je aan om dit met een lekkere koude cerveza te drinken of met een van de specialiteiten van el Xampanyet: vermut of, je raad het al, huisgemaakte champagne.

Leukste restaurants Barcelona El Xampanyet

Tantarantana

Tantarantana ligt in het hart van el Born. De gezelligheid en stijl van deze week, vind je ook helemaal terug in het restaurant. Zowel op het terras als binnen barst het van de gezelligheid en levendigheid. De inrichting is fantastisch, en het eten minstens even goed. Van traditionele tapas, tot tapas met een modern tintje. Tantarantana hoort zeker thuis in het rijtje leuke restaurants in Barcelona.

El Jardi

El Jardi bezoek je niet vanwege het eten, maar vanwege de ervaring. Begrijp me niet verkeerd. Het eten is zeker prima, maar de sfeer is hetgeen dat el Jardi speciaal maakt. Je zit hier namelijk op een heerlijke binnenplaats, vol mooie planten, hippe mensen en met een beetje geluk zelfs live muziek. Doordat het restaurant een beetje verstopt zit in el Raval, zal je hier ook geen kudde toeristen aantreffen. Kortom, het perfecte tentje dus voor cocktails, drankjes en bijbehorende hapjes.  

Carabela Café

Dit restaurant is misschien een vreemde eend in de bijt. Je krijgt hier namelijk geen typisch Spaanse gerechten. Wat je hier wel vind, zijn heerlijke Mexicaanse gerechten. Nacho’s, burrito’s en taco’s zijn hun specialiteit. En ook hier geldt: alles smaakt beter in combinatie met een drankje. Bij Carabela vloeien de cocktails en (Mexicaanse) biertjes dan ook rijkelijk. Het mooiste van alles: je zit voor een dubbeltje op de eerste rij. Het eten is namelijk ontzettend goedkoop, je kunt rollend naar het strand en er hangt een lekker tranquillo sfeertje.

Carrer de Blai

Wil je lokaal eten in Barcelona? Dan moet je naar Carrer de Blai gaan. Hier eet je de lekkerste pincho’s van Barcelona. Oké, misschien ben ik niet helemaal eerlijk geweest. Carrer de Blai is namelijk een straat, geen restaurant. Maar Carrer de Blai ligt wel vol met restaurants. Het is de befaamde pincho-straat. Ook dit is weer een verborgen pareltje, waar je met name locals aan zult treffen. Het is even iets buiten het centrum, maar zeker het bezoeken waard. Het eten is namelijk spotgoedkoop, divers en vooral ontzettend lekker. Ga wel een beetje op tijd (lees: 20:00 uur) om met zekerheid een plekje te bemachtigen. Ik ben namelijk niet de enige die de pincho’s van Carrer de Blai heerlijk vind.

Hier kun je vast wel even mee vooruit. Er zijn vast en zeker nog 1000 andere goede, leuke restaurants in Barcelona. Check ook zeker eens de lijstjes van goedkoop eten in Barcelona, drankjes in Barcelona of misschien what to do Barcelona. Je kunt eindeloos blijven ontdekken, maar een ding is zeker: bij deze vijf restaurants zit je goed.

Next Story

Backpack route Vietnam in 3-4 weken